Zanglessen

Het doel van zanglessen is het opbouwen van een solide techniek en een persoonlijk repertoire. Aan het begin van een les werken we aan het uitbreiden van de mogelijkheden van je stem met alles wat daarbij komt kijken, zoals adem, energie, en het aan- of afleren van gewoontes. Daarna nemen we het repertoire door waar je mee bezig bent. Hoe meer je stem 'op zijn plek' zit, des te meer tijd hebben we om aan de interpretatie van het lied te werken. Ook bij een specifieke vraag, bijvoorbeeld over ademtechniek of het vergroten van je vocale omvang kun je voor een privéles terecht. Ik besteed veel aandacht aan techniek en daarmee bedoel ik vooral een gezond stemgebruik. De technieken die ik hanteer zijn uit de klassieke techniek en ook uit de de CVT. Ik vind het heel belangrijk dat je echt begrijpt hoe je stem werkt.

Zanglessen zijn ook nuttig voor koorzangers. Vaak ontwikkel je in een koor na verloop van tijd gewoontes die niet altijd bevorderlijk zijn voor gemakkelijk zingen. Door middel van de tips uit de zangles en aandachtig studeren kun je deze gewoontes doorbreken. 

Ik coach ook bestaande ensembles, en dat kunnen vocale, instrumentale of gemengde ensembles zijn. Dat gaat op aanvraag en dat kan ook eenmalig. 

Waar: Amsterdam Zuid voor de zanglessen en bij ensembles op de speellocatie van het ensemble.
Lestijden: maandagmiddag, dinsdagmiddag en vrijdagmiddag in Amsterdam. woensdagmiddag in Leiden. 
Kosten: Een privéles van een uur kost met ingang van 1 september 2020 € 60,-- . Met twee personen kost een uur les € 70,-- .
De kosten voor coaching van ensemblelessen zijn in overleg.
Afspraken: bel 020 - 4711 977 of mail via de link onderaan deze pagina. 
contact